viernes, 12 de septiembre de 2008

PEL RECONEIXEMENT DE LA NOSTRA PROFESSIÓ

Aquest blog surt com a iniciativa per a que els nostres alumnes d'integració social, puguin fer servir els mitjans tecnològics que estiguin al seu abast per a difondre la seva professió.

Des de l'any 1999 que es va publicar el currículum de la professió de l'integrador social hem estat formant professionals per a treballar a diversos camps de l'àmbit social.

El CFGS d’Integració social consta de 1600 hores lectives, organitzades en crèdits, i 420 hores de formació en Centres de Treball.

Aquests estudis tenen per objectiu formar tècnics capaços de programar, organitzar, desenvolupar i avaluar les activitats d’integració social, valorant la informació obtinguda en cada cas , determinant i aplicant les estratègies i les tècniques més adequades pel desenvolupament de la seva autonomia personal i inserció ocupacional.

Els principals àmbits professionals i de treball són:
Administracions públiques o autonòmiques
Entitats privades amb o sense ànim de lucre
Centres de Serveis Socials
Residències dirigides a l’atenció de diferents col·lectius
Centres d’acollida, pisos tutelats, pisos pont...
Centres d’ensenyament reglat
Centres d’inserció ocupacional i professional
Serveis d’ajut a domicili que incloguin programes de prevenció o inserció social
etc

Una vegada finalitzats aquest estudis, molts dels nostres alumnes opten per continuar estudiant a la Universitat on poden realitzar diversos estudis com: Psicologia, Pedagogia , Sociologia, Educació Social, Treball Social, Teràpia Ocupacional, Logopèdia, Mestre, Infermeria i/o Turisme.

Us encetem a que publiqueu notícies, comentaris, reflexions, suggerències, o tot allò que des dels diferents crèdits estem treballant i us remou per dins i voleu treure-ho per a compartir amb la resta de companys/es o qui sap si amb algú mes....

Ànims i molts petons per a tots/es.