lunes, 3 de noviembre de 2008

L'ATUR ÉS JOVE!!!

En el segon trimestre de l'any el nombre d'aturats menors de 30 anys ha augmentat un 35,6% més que en el mateix període de l'any anterior. Mentre la tasa d'atur general està en el 10,4%, la dels joves es situa en el 17,2%, el més afectats són els joves entre 16 i 19 anys,la majoria d'ells busquen la seva primera feina.

Un altre factor que afecta als joves és la temporalitat dels contractes que ha arribat fins al 48,35%. El més afectats per la temporalitat tornen a ser els joves menors de 19 anys on la tasa es sitúa en el 74,81%. Per tant, aquesta dada sobre temporalitat ens confirma que la majoria de treballs als que accedeixen per primer cop són amb càracter temporal.

La majoria dels joves menors de 30 anys comenten que triguen entre un i tres mesos en trobar una feina, porcentatge que ha augmentat un 4,77% respecte a l'any passat.

El 22% dels universitari espanyols desenvolupen un treball per al que estan sobrequalificats. Segons diuen els experts, el problema és que la formació no concorda amb les necessitats del mercat laboral.

Que n'opineu? Esteu d'acord amb aquestes dades? Tranquils, jo des de que he nascut he sentit el mateix, pot ser que vivim en una crisi constant? O la situació de l'atur està lligada a l'edat, o ets massa jove o ets massa gran (majors de 45 anys)?

AMB LA CRISI HI HAURÀ MÉS MENORS EN RISC

El diari El Punt informa que el president de la Federació d'Entitats d'Atenció i d'Educació a la Infància i l'Adolescència (Fedaia), Jaume Clupés, va afirmar que, en un moment de crisi econòmica com l'actual, cal que el govern augmenti el pressupost destinat a les polítiques socials i, en concret, que doni prioritat a col·lectius vulnerables en situacions de dificultats econòmiques com són els infants. En el marc del fòrum anual de la Fedaia, federació que representa més de 5.000 professionals i 10.000 menors i famílies, Clupés va alertar del previsible increment, els proper mesos, del nombre de menors que necessitaran atenció especialitzada perquè estaran en situació de risc o desemparament. Per Clupés, és prioritari que s'aprovi la nova llei d'infància, perquè plantejarà tot una sèrie de recursos de prevenció, proximitat i especialització. El govern calcula que serà una realitat durant els primers mesos del 2009. El president va deixar clar que el sector viu un moment «delicat d'equilibri» i que aquest pot trontollar si no es posen els recursos necessaris perquè, per exemple, ja estan fent front a situacions difícils com l'atenció a menors conflictius o amb problemes de salut mental.
La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va enviar un missatge «de tranquil·litat, però també realista» a les entitats del sector sobre la crisi econòmica. Va tornar-se a queixar del «finançament insuficient per part de l'Estat» i va afirmar que, en el cas dels recursos adreçats als infants, «no es pot tirar enrere i s'ha de treballar per avançar encara que només sigui un metre». El tinent d'alcalde de Barcelona, Ricard Gomà, també present en la inauguració de la trobada, va tornar a apostar per les polítiques d'inclusió al municipi i va deixar molt clar que necessiten la col·laboració d'altres administracions.