lunes, 7 de diciembre de 2009

FESTIVAL DE CINEMA PELS DRETS HUMANS

Enguany del 9 al 12 de desembre es celebra a Santa Coloma el primer Festival Internacional de Cinema de Drets Humans. Aquest Festival és una iniciativa organitzada per l’Ajuntament, Casa Amèrica Catalunya, Acción y Participación,
Fundació Internacional Olof Palme i l’Instituto Multimedia DerHumALC i compta amb el suport de laDiputació de Barcelona, la Xarxa Sant Cugat, la Xarxa de Televisions Locals i lamalla.cat.
El Festival de Cinema de Drets Humans vol oferir un fòrum de reflexió i diàleg a la ciutadania colomenca i és un esdeveniment sense precedents a la nostra ciutat, que neix amb voluntat de continuïtat i de convertir-se en un referent cultural metropolità amb segell de Santa Coloma.
L’edició d’aquest Festival, des de Santa Coloma de Gramenet, esdevé una eina de treball per a la reflexió sobre les qüestions relacionades amb els drets humans, en el més ampli sentit de la paraula. El cinema, com a canal de transmissió del missatge i de compromís amb els drets humans, és un llenguatge amb un potencial extraordinari per afavorir el debat.
Els espais on es projectaran els films seran: el museu Torre Balldovina, el Mas Fonollar i el Centre d'Arts Escèniques.
Entre els films que es projectaran destaquem: Cien metros más alla (parla sobre els portadors de contraban marroquí a les fronteres), Desplazados (persones que han de marxar de Colòmbia per culpa de la guerra i la violació dels drets humans), Tapologo (dones amb VIH a Sudafrica), Ràdio la Colifata (trastorn mental a Argentina) i Ràdio Nikosia (ràdio catalana dirigida per persones amb trastorns mentals).

Espero que hi aneu a veure alguna pel.li i que després ho comentem a classe!!