jueves, 9 de octubre de 2008

SANDRA, DESPEDIDA MIENTRAS ESTÁ EN COMA

Miriam ens ha portat aquest article que ha llegit al diari en el que s'explica que una dona ha estat acomiadada mentre estava en coma a l'hospital.

L'empresa estava informada de la baixa de la treballadora però malgrat això va decidir acomiadar-la improcedentment. Sembla ser que hi ha un buit legal sobre aquest tema, és legal acomiadar a algú que estigui de baixa si l'empresa admet que és improcedent i paga la corresponent indemnització però no és legal discriminar.

El cas de Sandra és discriminatori ja que ella no es pot defensar i això atenta contra un dret constitucional recollit a l'article 55 de l'Estatut dels Treballadors i per tant es considera un acomiadament nul.

Degut a la pressió mediàtica que se li ha donat a la notícia l'empresa "El punt del peix" ha readmés a la treballadora i no ha fet efectiva la carta d'acomiadament.

Què en penseu la resta?

LES DONES NOMÉS OCUPEN UN 8,8% DELS CÀRRECS A LES PRINCIPALS EMPRESES CATALANES

L'article publicat al diari "El punt" informa que tan sols un 8,8% de dones ocupen carrecs a les principals empreses catalanes. Malgrat estar per sobre de les empreses espanyoles, aquest porcentatge és encara inferior al de molts països desenvolupats.
De fet un 70% de les primeres empreses no tenen cap dona en els màxims càrrecs de govern. Les empreses familiars són les que tenen una representació femenina més alta en els consells. De les quinze empreses que tenen més dones en els càrrecs de màxima responsabilitat, dues terceres parts són empreses familiars.
Les companyies amb uns ingressos d'explotació inferiors als 500 milions d'euros són les que tenen un percentatge més elevat de dones en alts càrrecs. En canvi, les que tenen uns ingressos superiors als mil milions d'euros tenen un percentatge inferior.
Pel que fa als sectors d'activitat, el de serveis i l'immobiliari són els que tenen més presència femenina en la direcció, seguits per les empreses de comunicació i publicitat, indústria alimentària i begudes, productes farmacèutics i biotecnologia.
Des del 2001 hi hagut un augment de 13.900 dones empresàries amb treballadors a càrrec arribant al 2007 a les 47.700.
El percentatge de dones front al total d'homes empresaris és del 27,1%.

Esperem els vostres comentaris: Per què existeix aquesta diferència? Què ens passa a les dones? Pot ser el món seria millor si les dones tinguessin més representativitat?....

NO ME DIGAS QUE TE BESE PORQUE TE BESARÉ


No us penseu que estem boges o que ens ha donat un "tabardillo" aquest és el títol d'una pel.lícula que es va estrenar divendres passat i que Laudelí ens recomana:

"Hi ha en cartellera al cinema (es va estrenar divendres) la pel·lícula "No me digas que te bese porque te besare" de Albert Espinosa, és director, guionista i actor d'aquesta peli. També te un llibre "el mundo amarillo" i va ser co-guionista de la peli "quarta planta". L'Albert va viure dels 14 als 24 anys en hospital degut a un càncer, li falta una cama, un pulmó i un tros de fetge, amb això em sembla que us podeu fer una idea de la temàtica de la seva obra. Us recomano tots tres treballs"


Jo segur que hi aniré així que si us ho animeu a veure-la, podrem comentar-la al blog!!!