jueves, 9 de octubre de 2008

SANDRA, DESPEDIDA MIENTRAS ESTÁ EN COMA

Miriam ens ha portat aquest article que ha llegit al diari en el que s'explica que una dona ha estat acomiadada mentre estava en coma a l'hospital.

L'empresa estava informada de la baixa de la treballadora però malgrat això va decidir acomiadar-la improcedentment. Sembla ser que hi ha un buit legal sobre aquest tema, és legal acomiadar a algú que estigui de baixa si l'empresa admet que és improcedent i paga la corresponent indemnització però no és legal discriminar.

El cas de Sandra és discriminatori ja que ella no es pot defensar i això atenta contra un dret constitucional recollit a l'article 55 de l'Estatut dels Treballadors i per tant es considera un acomiadament nul.

Degut a la pressió mediàtica que se li ha donat a la notícia l'empresa "El punt del peix" ha readmés a la treballadora i no ha fet efectiva la carta d'acomiadament.

Què en penseu la resta?

1 comentario:

Anónimo dijo...

El què està clar és una cosa, que avui en dia el món es mou per diners. Al que em refereixo es que les empreses ja no es preocupen pels seus treballadors, encara que es trobin en un estat greu com es el cas de la Sandra. Això ens mostra la discriminació que reben el treballadors i més encara si aquesta persona no es pot defensar. Finalment, i com diu l'article, l'empresa ha readmès a la treballadora, però crec que no ens hem de quedar aquí, avui en dia es produeixen moltes discriminacions en l'àmbit laboral i social.

La resposta la tenim nosaltres, si les empreses no miren per nosaltres ho haurem de fer nosaltres, però si lluitem com individus, sols, no som ningú, si ho fem junts podem.

Si no fem res per evitar aquest tipus de situacions, (cadascú a la seva feina, al seu entorn) aquesta noticia es quedarà com una més de les que amb el temps s'acaba deixant de banda i oblidant.



Sara Macías