jueves, 24 de noviembre de 2011

DIA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE, 25 DE NOVEMBRE

Els alumnes d'integració social de l'Institut la Bastida volem sensibilitzar als nostres companys/es sobre la commemoració del dia contra la violència de gènere que es celebra avui.
Aquesta diada es va començar a celebrar a partir del brutal assassinat a garrotades de les germanes Mirabal, activistes polítiques de la República Dominicana.

Volem rebutjar qualsevol tipus de violència ja sigui física, psíquica o d'altre caire, també volem expressar el nostre condol per les dones que han mort víctimes de la violència masclista.

La violència vulnera un dret humà, impedeix el desenvolupament de les dones en llibertat, i en molts casos, destrueix vides (de mares i fills/es).

És molt important sensibilitzar sobre aquest problema tan difícil d'erradicar, a una societat que aparentment és moderna i on molts creuen que ja existeix la igualtat home i dona. Tant de bó, això fos així ja que la violència té les seves arrels en causes socioculturals profundament arrelades a la nostra societat que encara malgrat no ho sembli, manté una relació desequilibrada entre homes i dones.

Les noves generacions hem de fer que el sexisme s'esborri de les estructures socials, polítiques i econòmiques (que no hi hagi treballs per a homes i treballs per a dones, que no hi hagi joguines per a nens, i joguines per a nenes, que es comparteixin les tasques domèstiques, etc...), Només amb la participació de la societat serà possible avançar.

Hem d'informar a les dones que pateixen abusos i violència de que existeixen ajudes i programes, i lleis que les protegeixen, a elles i als seus fills/es. Però la principal ajuda creiem que està en la prevenció i la sensibilització social, i fer de l’educació l’eina bàsica per abocar les generacions futures a viure en un món on les relacions entre uns i altres estiguin lliures de violència.

Així doncs, avui, en el marc d’aquesta diada, totes i tots nosaltres volem renovar el
nostre compromís per seguir construint una nova cultura, basada en el respecte mutu,
l’autonomia i la llibertat per a tothom.

Moltes gràcies companys/es per la vostra col.laboració.