martes, 10 de febrero de 2009

INTERCULTURALITAT I COHESIÓ SOCIAL

Per a treballar la interculturalitat i la cohesió social entre diferents cultures et proposem buscar diferents pàgines webs que t'ajudaran a conèixer recursos, estratègies i eines per a treballar amb alumnat estranger o bé amb persones que vulguin sensibilitzar-se envers el coneixement d'altres realitats.

La primera web que et proposem, es diu Aula Intercultural (http://www.aulaintercultural.org/) i aquí podrás conèixer diferents eines digitals, biblioteca de llibres i recursos, per a treballar el racisme i la xenofobia, la interculturalitat, etc... amb diferents col.lectius (joves, infants, adults...).
També disposes d'informació sobre documentals, pel.lícules o vídeos (Quiero ser como Beckham, Extranjeras, Mezquita no...).

La segona web que et proposem, es diu Espai Lic ( http://www.xtec.cat/lic/presenta.htm) que es l'espai de literatura i llengua, interculturalitat i cohesió social el qual poden fer servir els professionals que treballen amb alumnat nouvingut. En aquesta web també pots trobar una biblioteca de recursos per a treballar vocabulari en català, jocs multimedia, làmines, etc.

Per últim, tenim la web de la Secretaria d'Immigració de la Generalitat de Catalunya(http://www.gencat.net/benestar/societat/convivencia/immigracio/index.htm) aquí podem trobar diverses informacions:
- Pla de Ciutadania i Immigració
- Informació sobre el retorn voluntari d'immigrants
-Pla d'ajuda al retorn de catalans emigrats i llurs descendents
-Pacte Nacional per a la Immigració
-Protocol per a prevenir la mutilació genital femenina
-Llei d'acollida per a persones immigrades i retornades
-Materials de suport a l'acollida