lunes, 14 de septiembre de 2009

FUNDACIÓ PERE TARRÉS: CONFERÈNCIES GRATUÏTES

La Fundació Pere Tarrés engega un cicle de conferències per aprofundir en els reptes socials actuals

L'actual context econòmic i les creixents demandes socials plantegen nous escenaris presents i futurs en els què els professionals de l'acció social tindran un paper destacat. Per crear un espai de reflexió i intercanvi, la Fundació Pere Tarrés a través de les seves Escoles Universitàries de Treball Social i Educació Social (EUTSES) de la Universitat Ramon Llull posa en marxa el proper dimarts 15 de setembre un cicle de conferències sobre acció social.

El cicle consta de 8 conferències a càrrec de ponents de renom que analitzaran la realitat social des de diferents perspectives. Les sessions tindran lloc a l'Aula Magna de les EUTSES (c. Santaló, 37 Barcelona) els dies 15, 17, 22 i 29 de setembre i els dies 1, 6, 8 i 13 d'octubre a les 19 hores. Tot i que les conferències són gratuïtes, les places són limitades i cal inscriure-s'hi prèviament al 902 410 000 o al correu electrònic sio@peretarres.org

Aquest cicle s'inscriu en el marc de les incitaves que les EUTSES Pere Tarrés porten a terme per millorar les capacitats dels professionals de l'acció social, que actualment requereixen d'una formació actualitzada de qualitat per millorar la qualitat de vida de persones i col·lectius, especialment aquells més vulnerables. En aquest sentit, han posat en marxa un any mes el seu programa formatiu de màsters i postgraus en acció social i aquest mes de setembre estrenen els graus en Educació Social i Treball Social adaptats a les directrius de l'Espai Europeu d'Educació Superior, que fins ara eren diplomatures de 3 anys.

El llistat de les conferències

· Ràdio Nikòsia: una experiència d'integració a càrrec de Martín Correa, antropòleg i coordinador de l'Associacio Cultural de Ràdio Nikosia. Dimarts 15 de setembre.
· Perspectives de futur en la gestió de serveis socials, a càrrec d'Àngela Sánchez, gerent de l'Associació Espanyola Contra el Càncer. Dijous 17 de setembre.
· La participació i la promoció de la infància i l'adolescència en el context actual, a càrrec de Paco López, director de les Escoles Universitàries de Treball Social i Educació Social Pere Tarrés URL, Manel Capdevila, responsable d'Investigació Social i Criminològica del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia i Jaume Funes, expert en problemàtiques d'adolescents i joves en situacions de dificultat social. Dimarts 22 de setembre.
· Apropament al fenomen de la violència filio-parental, un problema familiar o social? a càrrec d'Helena Garrido, psicòloga, co-directora de BAMA Psicologia i professora de Psicologia Criminal de la UAB. Dimarts 29 de setembre.
· El Counselling com a eina de millora de les relacions interpersonals, a càrrec d'Elva Tenorio, Metgessa especialista en Salut Pública i consultora internacional en Desenvolupament Comunitari de Salut. Dijous 1 d'octubre.
· Llei de la dependència: punts clars i punts foscos a càrrec de Josep de Martí, director d'Inforesidencias.com. Dimarts 6 d'octubre.
· Cultura dels conflictes socials: el repte de viure junts en una societat plural, a càrrec de Marta Burguet, doctora en pedagogia i professora en mediació i resolució de conflictes de la Universitat de Barcelona, Universitat Oberta de Catalunya i Universitat Jaume I de Castelló. Directora del Màster en mediació i gestió de conflictes de les Escoles Universitàries de Treball Social i Educació Social Pere Tarrés Universitat Ramon Llull.. Dijous 8 d'octubre.
· Inserció laboral i exclusió social, a càrrec de Xavier Orteu i Guiu, tècnic d'Insercoop, cooperativa de l'àmbit social en temes d'inserció laboral. Dimarts 13 d'octubre.