lunes, 14 de febrero de 2011

MAPA DE LES RELIGIONS

Santa Coloma és una ciutat integradora, a on s’aplega en harmonia la pluralitat cultural i religiosa, amb una gran diversitat de creences, conviccions i costums, moltes vegades poc conegudes.

Des de les diferents administracions i institucions, es treballa dia a dia per fer compatible l’exercici del dret fonamental de la llibertat de culte, reconegut a la Constitució, amb el transcurs normalitzat de la vida en els barris. L’Associació Colomenca per al Diàleg Interreligiós (ACDI), impulsora del treball, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, la Fundació Pluralismo y Convivencia (fundació depenent del govern de l’estat), que l’ha donat el suport necessari, i Unescocat, han esmerçat els seus esforços en la realització d’aquest mapa.

L’Associació Colomenca del Diàleg Interreligiós ha dut a terme, al llarg de 2010, el treball de camp que ha generat la informació que es veu al mapa.Per tal d'elaborar aquest mapa, s'ha fet primer una tasca d'identificació de les comunitats religioses i després s'ha dut a terme un treball de camp, establint una relació estreta amb les comunitats a través de visites i entrevistes personalitzades. El mapa pretén ser una foto de la diversitat de creences i conviccions, però no vol ser un mirall estàtic sinó una imatge dinàmica que anirà canviant i adaptant-se amb l'evolució de la societat de Santa Coloma:

http://www.gramenet.cat/principal/lajuntament/serveis/ciutadania-i-convivencia/mapa-de-les-religions.html