miércoles, 2 de febrero de 2011

UN QUADERN, UN LLAPIS I UN EURO PER ALS NENS I NENES DE GAZA

Volem donar a conèixer i proposar-vos, la Campanya d’educació “Un quadern, un llapis i un euro per als nens i nenes de Gaza” que hem creat des de la iniciativa civil Rumbo a Gaza.

Aquesta és una iniciativa nascuda des de la societat civil que té per objectiu el conèixer la realitat quotidiana que la població de Gaza viu en primera persona. És per això que ens hem marcat l’objectiu d’aconseguir 2 vaixells que puguin transportar 200 persones i 2000 tones d’ajuda humanitària, que s’entregaran a la UNRWA a l’arribada a Gaza per a que gestioni la seva distribució.

Entre les persones que ja s’han compromès a acompanyar-nos en aquesta travessia, es troben actors, periodistes, escriptors, músics, sindicalistes i activistes socials que amb la seva presència, es comprometen a denunciar la insostenible situació en la que es troba sotmesa la població de la franja de Gaza.

Des del mes d’octubre i fins a finals de maig de 2011 es desenvoluparan diferents campanyes de sensibilització i les activitats puntuals que es programin seran difoses a la web www.rumboagaza.org. Tanmateix, es pot participar de forma més activa integrant-se o recolzant als grups de treball que s’han format a les diferents ciutats i amb els que a través de l’e-mail colabora@rumboagaza.org pots contactar-hi.

Una d’aquestes campanyes de la iniciativa Rumbo a Gaza és “Un quadern, un llapis i un euro per als nens i nenes de Gaza” que, a partir del mes de desembre de 2010, s’ha posat en marxa a diversos centres educatius de Catalunya, el País Valencià, Euskadi... i de la resta de l'estat espanyol. La campanya consisteix en donar a conèixer la situació precària en la que es troben els nens, nenes i adolescents palestins a causa dels bombardejos indiscriminats, per part de l’exèrcit israelià, a escoles i instituts.

Us demanem la vostra col·laboració mitjançant la recollida de material escolar i educatiu en els vostres centres. Aquest material es carregarà en els vaixells de la Flotilla de la Llibertat II per fer-lo arribar a la Franja de Gaza. A més, si ho creieu convenient, una sèrie d’unitats pedagògiques estan a la vostra disposició per a la sensibilització a les aules sobre aquest conflicte. Aquest material es pot descarregar en el següent link de la pàgina web: http://www.rumboagaza.org/other-languages/catala/campanyes/

Per a més informació sobre la recollida de materials o la campanya de sensibilització podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través de colabora@rumboagaza.org , suportrumbogaza@gmail.com , dels telèfons 656885179 o 661469397.

Rumbo a Gaza
www.rumboagaza.org