jueves, 1 de abril de 2010

LA FI DEL NOSTRE VIATGE

Ahir va ser l'últim dia a Marraquesh on ens van explicar com treballa l'Imadel i quins son els seus objectius i també ens van explicar tota la feina que fa l'associació de joves Marock'jeunes. És una associació que treballa per la promoció del jovent a Marraquesh i també sobretot per a difondre una imatge dels joves diferents a la que habitualment tenim al món occidental sobre els joves àrabs.
Aquesta associació està formada per joves voluntaris que organitzen concerts benèfics per a fer donacions a associación de discapacitats psíquics o bé per a d'altres projects normalment relacionats amb l'infància en risc.
La seva principal tasca es també promocionar el turisme cultural a Marraquesh organitzant concerts de mùsica per a promocionar grups locals, estatals i internacionals, han fet concerts amb grups i cantants d'EUA, Espanya, Finlandia, Itàlia, França,etc...
Alguns dels seus projectes més importants són Sun Festival concerts que es realitzen al juliol, Concerts on fusionen mùsica classica amb mùsica tradicional marroquí, concerts de mùsica house amb d'js de diferents països, etc...
Després de la presentació els tècnics que ens acompanyen al viatge, Cèsar i Silvia, van explicar el funcionament al nostre municipi i després van marxar a dinar.
Després de dinar vam visitar el Centre d'Ecouté per a dones és una mena de centre d'informació i orientació per a dones que treballa molt el tema de la violència de gènere i els acompanyament a les dones que volen fer denuncia, o bé rebre informacions sobre el nou Codi de Família.
A la tarda havien d'explicar els recursos de la nostra ciutat i els llocs de pràctiques per a que tinguessin una idea sobre els recursos i serveis de la ciutat i d'altres municipis però degut a un malentès no ho van poder fer, llàstima perquè tots els alumnes s'ho havien preparat molt.
A la tarda com a acomiadament vam tornar a la Plaça Jemaa el Fna, on joves de l'associaicó ens vam acompanyar, després vam fer el darrer sopar a prop de la plaça.
Alguns dels joves van venir a acomiadar-se a l'hotel i un d'ells que té botiga ens va donar a tots un detall.
Uns quants van decidir anar per darrera vegada a Chez Coco un bar on prenien a la nit té a la menta.
Avui ja hi són aquí amb la nostàlgia d'un Marraquesh que ens ha agradat molt, la seva ciutat, els seus paissatge, però sobretot la seva gent. Hem après moltes coses sobre la seva forma de funcionar i també sobre els seus serveis ( o la mancança dels mateixos). També hem après que moltes vegades les barreres idiomàtiques es poden trencar facilment quan un ho dessitja.

Molts petons per a tots i anirem incorporant fotografies i més detalls sobre el viatge a les entrades anteriors, ja que des de allà ha estat molt difícil poder comptar-vos coses.

Sucram!!!