martes, 29 de septiembre de 2009

LES FAMILIES MONOPARENTALS TINDRAN UN CARNET PER GAUDIR D'AVANTATGES ECONÒMICS

Les famílies monoparentals catalanes podran obtenir un títol específic que els permetrà gaudir de més avantatges econòmics. El govern aprovarà demà la creació d'aquest carnet, que és pioner a l'Estat. Segons la Conselleria d'Acció Social, l'obtenció d'aquest títol ajudarà a reduir els tràmits burocràtics per demanar l'ajut econòmic universal de 745 euros anuals que reben aquestes famílies amb nens de 0 a 6 anys. Amb això, calculen que la prestació arribarà a un 35% més de famílies i se superaran les 10.000.
A més, el carnet donarà accés a ajudes directes per pagar l'entrada d'un habitatge protegit i a descomptes a la Xarxa Nacional d'Albergs Socials.

El nou text legal que s'aprovarà aquest dimarts definirà diferents tipologies de famílies monoparentals:

- Pare o mare que conviu amb una altra persona o persones, però que no comparteixen vincle matrimonial ni formen una unió estable de parella.
- Persona vídua o en situació equiparada amb menors al càrrec, que no cobri ni pensió de viduïtat ni d'orfenesa.
- Progenitor que té la guarda dels fills i no percep cap pensió alimentària o, si la rep, és inferior als 100 euros mensuals.
- Persona amb fills al càrrec que ha estat víctima de violència masclista per part de l'altre progenitor o el convivent.
- Progenitor amb fills a qui ha abandonat l'altre progenitor o el convivent.
- Pare o mare que hagi estat durant un any o més empresonat o hospitalitzat.

El Departament d'Acció Social i Ciutadania calcula que a Catalunya actualment hi ha 10.400 famílies monoparentals, on un adult ha de fer-se càrrec econòmicament i tenir cura dels fills.