jueves, 19 de marzo de 2009

REPRESSIÓ POLICIAL CONTRA LA DEMOCRÀCIA

Els alumnes de segon d'integració social han explicat a classe el que havia succeït avui (18 de març) durant la matinada al Rectorat de la UB, on pel que sembla després de la notícia de la detenció el dia anterior de l'activista Enric Duran al mateix lloc, no paren de succeir coses que ens porten a pensar la estreta relació entre Universitat i Cossos de Seguretat. Per ampliar aquesta informació us hi adjuntem aquesta noticia estreta de la web de kaosenlared:

Els estudiants que portaven allà des de feia 4 mesos com a protesta contra el Pla de Bolonya han estat desallotjats sense previ avís i de forma violenta. Els primers estudiants han sortit il·lesos i han estat gravats per una càmara, però els darrers, quan ja no estava essent gravat han sortit amb nombroses contusions i lesions. Alguns estudiants que s’han ressistit de forma pacífica, agafant-se entre ells i evitant que els arroseguessin, han estat imputats per desobediència civil, amb una previsible pena de 6 mesos a 3 anys de presó.

Com a resposta davant aquests actes de repressió directa i de violència policial inadmissibles i inconcebibles en una societat avançada i democràtica, hi ha hagut una convocatòria de concentració pacífica i roda de premsa a les 11:30h a Plaça Universitat, davant l’edifici històric.

La concentració ha congregat més de 1000 estudiants. Poca estona després, una munió de furgonetes dels mossos, prop de de 400 efectius d’antidistrubis, han carregat contra els estudiants asseguts i amb les mans alçades, fent-los retrocedir per Gran Via. La càrrega ha ocasionat diversos ferits, que han hagut de ser atesos pels serveis mèdics, entre ells alguns amb fractures òssies, punts de sutura, contusions i hematomes. Sis estudiants han estat detinguts i vuit retinguts, segons fonts policials.

Els estudiants, desplaçats del punt original de concentració i un gran nombre d’estudiants aliens a les assemblees que han presenciat els fets, s’han organitzat espontàniament en una manifestació i s’han dirigit cap el Comissionat d’universitats. Alla un nombre exagerat d’antidisturbis, més de 460 els esperaven i han carregat sistemàticament contra els estudiants que volien demanar explicacions als responsables polítics i que demanaven la dimissió, tant dels rectors que integren l’ACUP com dels consellers Saura i Huguet. S’han produït carregues successives dels mossos que han anat disgregant els estudiants al llarg de 5 travessies de l’Eixample. Els mossos han anat perseguint i carregant de manera sistemàtica i brutal contra els estudiants que ja no només dispersats i desconcentrats, sinó esgotats i espantats, miraven de fugir al llarg de l’Eixample amb l’objectiu de reagrupar-se.

Aquesta actitud no respon a cap lògica de manteniment de l’ordre, sinó a una voluntat directa de les autoritats de castigar físicament als estudiants mobilitzats, i així dissuadir-los de la seva actitud crítica.

Per tots aquests motius s'ha convocat una concentració unitària i multitudinària, a les 20h a Plaça Universitat on hi hagut 20 detinguts més. El dia 18 de març el poble català ha viscut dues repressions consecutives. I quantes més?, o­n està la democracia?

Per altra banda, demà dijous 19 de març hi ha convocada vaga general a l'ensenyament contra la imposició de la LEC (llei d'Educació de Catalunya) i la política educativa del Departament dirigit per Ernest Maragall, entestat a imposar aquesta llei contra la voluntat de mestres, professors i estudiants, per a introduir la privatització també a l'ensenyament públic primari i secundari. Crec que tots tenim motius per estar demà a la manifestació, així que us esperem a: Barcelona: 12h manifestació de la plaça Universitat a plaça Sant Jaume.

¿QUE TIENE MAS DELITO, ROBAR UN BANCO O FUNDARLO? (BERTOL BRECHT)

Sembla ser que la policia no va tenir prou amb detenir ahir dia 17 de març a l'activista antisistema ENRIC DURAN, qui va ser detingut al Rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) per la Unidad Central de Robos de la División de Investigación Criminal.

Però qui és aquest jove?

Aquest jove és un activista i antisistema que s'ha apropiat durant dos anys d'un total de 492.000 euros de 39 entitats bancàries gràcies a 68 operacions de crèdit.

Amb aquest diners ha creat dues revistes "CRISIS" i "PODEM" que han tingut dues tirades i que s'han distribuït en punts de tota Catalunya i de l'Estat Espanyol a través de la col.laboració de decenes de persones que de forma desinteressada han fet la difusió.

Aquests dos exemplars, relaten com va aconseguir "robar" a les entitats bancàries i anuncia que no tornarà els diners els quals ja destinat a la creació de les revistes esmentades anteriorment i que la resta dels diners els ha distribuït entre diferents ONG.

A partir d'aquesta confesió el sistema judicial podria acusar-li d'estafa major i insolvencia punible, delictes que comporten penes de fins a sis anys de presó.

El jove explica que és "una acció individual de insumisió a la banca que ha realizat premeditadament per a denunciar el sistema bancari i per a destinar el diner a iniciatives que alerten de la crisi sistemàtica" que la societat està "començant a viure" i que "tracten de construir una alternativa de la societat". El jove, que defineix l'estafa com "una acció aliena a qualsevol tipus de violència", reivindica el sistema empleat com a "una nova forma de desobediencia civil".

Segons el jove va crear una falsa empresa des de la qual demanava crèdits, també demanava crèdits personals i fins i tot va confeccionar nòmines falses amb les quals feia creure que guanyaba de sobra per a accedir a la financiació: "Amb una impressora, fotocopiadora, unes tisores i cel.lo es fan meravelles".

El jove considera que: "Ha robat 492.000 euros als que més ens roben per a denunciar-los i construir alternatives de societat".