jueves, 19 de marzo de 2009

¿QUE TIENE MAS DELITO, ROBAR UN BANCO O FUNDARLO? (BERTOL BRECHT)

Sembla ser que la policia no va tenir prou amb detenir ahir dia 17 de març a l'activista antisistema ENRIC DURAN, qui va ser detingut al Rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) per la Unidad Central de Robos de la División de Investigación Criminal.

Però qui és aquest jove?

Aquest jove és un activista i antisistema que s'ha apropiat durant dos anys d'un total de 492.000 euros de 39 entitats bancàries gràcies a 68 operacions de crèdit.

Amb aquest diners ha creat dues revistes "CRISIS" i "PODEM" que han tingut dues tirades i que s'han distribuït en punts de tota Catalunya i de l'Estat Espanyol a través de la col.laboració de decenes de persones que de forma desinteressada han fet la difusió.

Aquests dos exemplars, relaten com va aconseguir "robar" a les entitats bancàries i anuncia que no tornarà els diners els quals ja destinat a la creació de les revistes esmentades anteriorment i que la resta dels diners els ha distribuït entre diferents ONG.

A partir d'aquesta confesió el sistema judicial podria acusar-li d'estafa major i insolvencia punible, delictes que comporten penes de fins a sis anys de presó.

El jove explica que és "una acció individual de insumisió a la banca que ha realizat premeditadament per a denunciar el sistema bancari i per a destinar el diner a iniciatives que alerten de la crisi sistemàtica" que la societat està "començant a viure" i que "tracten de construir una alternativa de la societat". El jove, que defineix l'estafa com "una acció aliena a qualsevol tipus de violència", reivindica el sistema empleat com a "una nova forma de desobediencia civil".

Segons el jove va crear una falsa empresa des de la qual demanava crèdits, també demanava crèdits personals i fins i tot va confeccionar nòmines falses amb les quals feia creure que guanyaba de sobra per a accedir a la financiació: "Amb una impressora, fotocopiadora, unes tisores i cel.lo es fan meravelles".

El jove considera que: "Ha robat 492.000 euros als que més ens roben per a denunciar-los i construir alternatives de societat".

No hay comentarios: