domingo, 16 de octubre de 2011

RECOMPTE NOCTURN DE PERSONES AL CARRER

Ens ha arribat aquesta info des del Centre D'Acollida ASSÍS:

Des de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) de la ciutat de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona us volem fer partícips del projecte de recerca Diagnosi de Persones al Carrer 2011.

L’atenció social a les persones sense llar requereix una informació actualitzada sobre les dimensions i característiques d’aquest problema social, molt especialment en referència a la franja més empobrida i vulnerable d’aquest col·lectiu: aquells que ni tan sols utilitzen la xarxa de recursos existents, i que pernocten als carrers de la ciutat.

Amb el recompte nocturn de persones que dormen al carrer a Barcelona, pretenem obtenir un major coneixement del volum i característiques de la població en situació de sense llar que dorm al carrer, i compartir amb tots els agents implicats en l’atenció a aquest col·lectiu, tan voluntaris com professionals, una informació clau per a la millora de la intervenció que es va realitzant.

Si vols participar en aquesta iniciativa, només has d’enviar-nos la teva sol·licitud a través del formulari d’inscripció.

Anirem informant als voluntaris inscrits i a través d’aquesta pàgina els detalls pels preparatius, però ja us podem avançar que:

El recompte serà la nit del 8 al 9 de novembre
Es farà per tota la ciutat distribuïda en zones que seran cobertes per equips de 4-5 persones, coordinats cadascun per persones amb experiència en el treball social amb aquest col·lectiu
Prèviament a la nit del recompte, us convocarem a una sessió formativa obligatòria
Quan us confirmem la inscripció us comunicarem la vostra zona i equip, i us convocarem a la sessió formativa
El mateix vespre del recompte us convocarem a tots a la Seu Central (pendent confirmar el lloc), on farem una xerrada explicació prèvia, distribuirem els equips i materials i gaudirem d'un pica-pica junts.
Durant la nit els equips recorreran els carrers i parcs de la ciutat per comptar les persones que hi pernocten. Pensem que pot ser una oportunitat privilegiada per prendre consciència d’un problema que massa sovint passa desapercebut, aliè i estrany a la nostra mirada, malgrat que quotidianament sigui ben present als nostres carrers.

Esperem comptar amb la col·laboració d’un bon nombre de persones sensibles a aquest problema, voluntaris i voluntàries, així com també amb al suport dels professionals i tècnics que habitualment col·laboren en les organitzacions socials, públiques i privades que atenen a les persones en situació de sense llar.

Si estàs interessat en participar, pots enviar-nos les teves dades!

Si encara tens dubtes o ens vols fer una consulta, pots contactar-nos directament a coordinacio@diagnosi2011.org (o visita l'apartat de Contactes per a veure més detalls).

Aquest recompte nocturn s’inclou dins un projecte més ampli: QUAN NO HI HA UNA LLAR - Diagnòstic de la situació de les persones sense llar a Barcelona, 2008-2011. Així, el diagnòstic complet combinarà les dades recollides sobre les persones al carrer la nit del recompte, amb les dades dels diferents serveis de la ciutat (recollides per les entitats i ajuntament).