domingo, 5 de octubre de 2008

VOCES CONTRA LA GLOBALIZACIÓN

Vam veure un dels 7 capítols de la sèrie "Voces contra la globalización" que va emetre la TV2 durant l'any 2006, concretament "L'estrategia de Simbad". Aquí teniu un resum sobre les idees més importants que han tret els nostres alumnes sobre aquest documental (podeu afegir la vostra si voleu):

" El 80% de la riquesa mundial unicament es disfrutada pel 20 % de la població" (Alba Aguilella)

" Ens trobem en una economia que "se queda con lo mejor y deja el resto" no és un fenòmen distributiu" (Laudelí )

"La televisión no respeta nada y los niños/as crecen y se educan con ella" (Laura Alcazar)

"Les empreses són les que manen i els polítics no tenen força sobre elles, el diner és el que mana i és el nostre dictador d'avui en dia" (Laura Gallego)

" Caldria que com a mínim comencéssim a tenir consciència de que ens hem de moure i ràpid i que hem de seguir lluitant, més i més!" (Irene Sanjuan)

" O buscamos otras soluciones o destruiremos todo aquello por lo que se ha luchado durante siglos" (Melani Cabezas)

" La meva veu contra la globalització? No. La meva veu contra la globalització actual? Totalment"
(Diego Moreno)

" El capitalismo como sistema ha fracasado y se debe de buscar una solución que convenga a todos los países" (Julián G)

"Els "sense papers" no poden estar sindicats, no poden lluitar per les millores laborals però a les industries els interessen per abaratar costos i fer-se més rics, aquesta és la hipocresia govern-indústria" (Laura Calderón)

" La desesperació de la gent que pateix pobresa, dels que emigren, de la gent que pateix les conseqüències d'anys d'explotació és inconcebible" (Maria Valverde)

" Una solución podría ser abrir empresas en los paises de origen proporcionando puestos de trabajo y evitando la "esclavitud laboral" (Beatriz Edo)

" Millions de nens treballen moltíssimes hores al dia, són realment esclaus" (Barbara Perelló)

" Als joves cada cop els hi costa més trobar treball digne, aixó és el major problema de la OMT" (Cristian Alvarez)

" La globalització només enriqueix als rics i empobreix als pobres" ( Anna Llatge)

"Dues frases " Dime tus cotizaciones y te diré quien eres" y " Lo que importa es conseguir el fin no importan los medios" (Alba Piña)

"L'intercanvi de cultures i d'idees s'ha reduït a l'àmbit comercial" (Caterina García)

" La lógica de Europa de cerrar sus puertas para evitar la entrada de immigrantes no tiene sentido" (Miriam Diaz)

" No importa la feina que sàpiga fer una persona, tard o d'hora acabarà sent una màquina la que faci el seu treball" (Sara Macias)

" I qui es fa responsable d'això? Ningú, perquè l'ùnic que interessa és el capital i és a la fi qui té el poder" (Denise Murillo)

" Si pensásemos más como se han hecho esos productos, no compraríamos con tanta facilidad" (Manoli Gómez)

" El Sud de Marroc està amenaçat per la fuga de cervells, ja no hi ha joves. Si no s'atura als joves el desert guanyarà terreny" (M. Àngels Guzman)

NO A LA DIRECTIVA DE LES 65 HORES!!!

Com que a classe estem treballant la situació actual del mercat de treball aprofito per a posar-vos aquesta informació i us proposo que opineu sobre la mateixa.

Ja sabeu que el passat 9 de juny, els ministres de Treball de la Unió Europea van aprovar, sense cap vot en contra, una “proposta de modificació” de l'actual Directiva sobre el temps de treball. Amb això van engegar un procés que acabarà en la votació del Parlament Europeu, en principi, el pròxim 19 de desembre.

Laudelí ha trobat informació sobre això que afegeixo a continuació. A veure que opineu i no us oblideu de votar!!!!:

"Pasar 12 ó 13 horas diarias en el trabajo implicaría tener que quedarte a comer, es decir, que serían 13 ó 14. Súmale una hora de desplazamiento para ir y volver del trabajo a casa y se queda en 15 ó 16. Sólo con dormir las 8 horas que recomiendan los expertos, ya tendríamos el día completo.
Ni cenar, ni desayunar, ni ducharte, ni estar con tus seres queridos.
La Unión Europea aprobó una polémica directiva que amplía a 65 el número máximo de horas que comprenden una jornada laboral, cuya aplicación en los Estados miembros dependerá de la legislación interna de cada uno de ellos y de la negociación de los convenios colectivos con los sindicatos.
Entre todos tenemos que conseguir que no aprueben las 65 horas semanales! Están locos o qué? Que también tenemos vida, amores, amigos, familia y aficiones! Hay que pinchar en la dirección de abajo!! Sólo una vez por ordenador así que enviádselo a todo el mundo!!!"
http://no65h.com/