sábado, 5 de junio de 2010

FIRA AVANTE I RESTAURANT DANS LE NOIR

Ahir 4 de juny vam visitar la Fira Avante d'Ajude Tècniques amb els alumnes de primer d'integració social.

Vam poder gaudir de petits tallers sobre braille i sobre l´ús del bastó portats a terme per persones cegues de l'Associacio de Discapacitats Visuals de Catalunya, que ens van atendre amb moltes ganes.

També vam poder veure programes informàtics que detecten la mirada a través de l'iris i permeten comunicar-se a persones amb greus dificultats comunicatives, vam veure multitud de cadires de rodes de diferents tipus per a practicar qualsevol tipus d'esport adaptat (esquí, submarinisme, ciclisme, etc...).

Hi havia també algunes entitats que treballen amb persones amb discapacitat: Ecom, Fundacio Step by Step, Fundacio Finestrelles, etc.

Volem destacar també la presència del Restaurant Dans le Noir, una nova forma de gaudir de sabors i aromes en la més completa obscuritat.

Vam poder entrar a la simulació de restaurant, on hi havia cambrers invidents que ens donaven a tastar diferents productes, que després ens comentàven.És un lloc ideal per a tots aquells amants del vi que podran gaudir d'una cata a cegues.

Aquest restaurant es troba al barri del Born, concretament al Passeig Picasso i és un bon lloc on poder gaudir i a la vegada experimentar com es senten les persones cegues.