jueves, 9 de octubre de 2008

LES DONES NOMÉS OCUPEN UN 8,8% DELS CÀRRECS A LES PRINCIPALS EMPRESES CATALANES

L'article publicat al diari "El punt" informa que tan sols un 8,8% de dones ocupen carrecs a les principals empreses catalanes. Malgrat estar per sobre de les empreses espanyoles, aquest porcentatge és encara inferior al de molts països desenvolupats.
De fet un 70% de les primeres empreses no tenen cap dona en els màxims càrrecs de govern. Les empreses familiars són les que tenen una representació femenina més alta en els consells. De les quinze empreses que tenen més dones en els càrrecs de màxima responsabilitat, dues terceres parts són empreses familiars.
Les companyies amb uns ingressos d'explotació inferiors als 500 milions d'euros són les que tenen un percentatge més elevat de dones en alts càrrecs. En canvi, les que tenen uns ingressos superiors als mil milions d'euros tenen un percentatge inferior.
Pel que fa als sectors d'activitat, el de serveis i l'immobiliari són els que tenen més presència femenina en la direcció, seguits per les empreses de comunicació i publicitat, indústria alimentària i begudes, productes farmacèutics i biotecnologia.
Des del 2001 hi hagut un augment de 13.900 dones empresàries amb treballadors a càrrec arribant al 2007 a les 47.700.
El percentatge de dones front al total d'homes empresaris és del 27,1%.

Esperem els vostres comentaris: Per què existeix aquesta diferència? Què ens passa a les dones? Pot ser el món seria millor si les dones tinguessin més representativitat?....

1 comentario:

Anónimo dijo...

Tot i que em consti admetre-ho, vivim encara avui dia en una societat masclista.
Moltes empreses, sobretot les de més pes econòmic consideren que “queda mes bé” que un home porti la responsabilitat de l’empresa .Això no vol dir que les dones no siguem capaces de portar aquest càrrec, simplement que a la nostra societat li queda encara molt per evolucionar.
Tal i com es diu l’article, però, en els últims anys s’ha augmentat la xifra de dones amb treballadors a càrrec, això ens fa pensar que de mica en mica aconseguirem que la nostra tasca laboral sigui igual o més valorada que la dels homes.
De moment ens queda lluitar contra aquesta visió masclista i a favor de les nostres possibilitats. Segur que si ho aconseguim, la societat milloraria al millorar la nostra forma de pensar.


Alba Aquilella