lunes, 3 de noviembre de 2008

L'ATUR ÉS JOVE!!!

En el segon trimestre de l'any el nombre d'aturats menors de 30 anys ha augmentat un 35,6% més que en el mateix període de l'any anterior. Mentre la tasa d'atur general està en el 10,4%, la dels joves es situa en el 17,2%, el més afectats són els joves entre 16 i 19 anys,la majoria d'ells busquen la seva primera feina.

Un altre factor que afecta als joves és la temporalitat dels contractes que ha arribat fins al 48,35%. El més afectats per la temporalitat tornen a ser els joves menors de 19 anys on la tasa es sitúa en el 74,81%. Per tant, aquesta dada sobre temporalitat ens confirma que la majoria de treballs als que accedeixen per primer cop són amb càracter temporal.

La majoria dels joves menors de 30 anys comenten que triguen entre un i tres mesos en trobar una feina, porcentatge que ha augmentat un 4,77% respecte a l'any passat.

El 22% dels universitari espanyols desenvolupen un treball per al que estan sobrequalificats. Segons diuen els experts, el problema és que la formació no concorda amb les necessitats del mercat laboral.

Que n'opineu? Esteu d'acord amb aquestes dades? Tranquils, jo des de que he nascut he sentit el mateix, pot ser que vivim en una crisi constant? O la situació de l'atur està lligada a l'edat, o ets massa jove o ets massa gran (majors de 45 anys)?

3 comentarios:

alumnes integracio dijo...

El sistema no funciona; las “bases sociales” que hoy en día se dan son superficiales; no existe el concepto “desarrollo social”, en cuanto a su definición más pura.

Los políticos no se implican lo suficiente ante las evidentes necesidades sociales y, a su vez las personas no se implican para defender sus derechos. Unos dicen que el problema es que la educación en España no concuerda con las necesidades del mercado laboral. Otros dicen que los políticos quieren hacernos ver que se esfuerzan. Los de más allá comentan que los políticos se empeñan en hacernos “sentir tontos”. Y otros se cruzan de brazos y optan por la situación, con superlativa evidencia, es nefasta y hay que buscar una solución entre todos.
Ciertos datos estadísticos nos ofrecen una idea realista de la situación, como:

·Los parados menores de 30 años:

-De 16 a 19 años (41’13%) entre los cuales se haya el más numeroso conjunto de contratados por Empresa de Trabajo Temporal y sus contratos basura de obras y servicios.

- De 20 a 24 años (18’88%) de los cuales se ha de remarcar que el sector más abundante. Es el de servicio.

-De 25 a 29 años (12’11%)
Los títulos universitarios no son sinónimo de éxito, ya que tan solo el 22%, trabaja de lo que ha estudiado.Tanto en la Formación Professional como en los Ciclos Formativos de Grado Superior el 37%trabaja de lo que ha estudiado.

Silvia("los últimos seran los primeros"je,je añadido por Maika)

alumnesintegracio dijo...

Jo crec que el sistema esta molt malament.
En mes de fer-nos cursos per preparar-nos per treballar, ja que segons diuen no ens ensenyen el mateix que demanen les empreses donsc podrien les empreses contractar a la gent sense cap experiencia perque seria mes factible que t'ensenyessin el que ells volen que sapigues i com volen que ho sapigues!!!perque moltes vegades tenir experiencia tambe et porta problemes perque tens unes costums i formes de fer les coses moltes vegades diferents a les que et demanen al nou treball i aleshores costa molt canviar aquests habits adquirits anteriorment!!!
El problema esque es que podrien arreglar alguna cosa perque tot funciones millor o disminuir l'atur, no ho fan, ens estan fent tot lo contrari!!!i nosaltres, els joves, avegades no sabem que fer per solucionar-ho!!simplement estudiem mes coses i intentem amoldarnos una mica amb el que podem fer!!!
però tal com estan les coses avui dia, estan fent que lo unic que podiem fer per aconseguir treball o millors treballs , osigui estudiar mes coses, no ho poguem fer!!!perque no tothom es pot pasar estudiant sense tenir ni un duro fins als 30 anys, per poder estudiar!!!al final los hijos de papà estudiaran i els que no tenim un duro names treballarem i tindrem les pitjors feines o les feines menys desitjades, aixo es igual a que los ricos seguiran siendo ricos i los pobres, lamentablement, seguirem sent pobres!!
a part d'això, esque aunque ens puguem permetre estudiar fins als 30 quan anem a treballar no tindrem cap tipus d'experiencia i avui en dia et demanen molta experiencia a tot arreu!!per tant que es millor poder estudiar moltes coses o posarte a treballar en algun ofici rapidament i tenir alguna experiencia d'alguna cosa????
Ademes si als 30 deixes d'estudiar, et poses a treballar per agafar una mica d'experiencia, per despres treballar en un lloc molt millor...quan tens la experiencia ja en tens 40 i ja et consideren gran per a treballar, aleshores que pretenen que fem???pq si cada cop les coses van a pitjor no vull saber que els i passara als meus fills quan busquin feina!!!(be i quan els tingui!!jejej)

ANNA

alumnes integracio dijo...

Mare meva com esta la societat!!

I com estan les meves companyes d’emprenyades pel que he pogut llegir dels seus comentaris...

Però si aquest article no ens diu res de nou! Si tots sabem que vivim en una situació constant d’atur i que els joves sempre em estat els més afectats.¿ Però que em dieu dels majors de 45 anys que es queden a l’atur? Aquestes persones ho tenen pitjor que nosaltres, ells tenen una família que mantenir, a nosaltres ens queda tota la vida per davant i a més, el més probable és que ens contractin a nosaltres abans que a ells. Os posaré un exemple:
Si una empresa de construcció necessita un peó, ¿ a qui agafarà abans a un jovenet de 19 anys o a un home de 45? ¿ al jovenet oi? Primer perquè segurament el seu cos estarà menys cascat i podrà agafar pes; i segon perquè un home de 45 anys ja té les coses molt més clares, coneix els seus drets laborals, el que a ell li pertany fer i el que no, com l’han de pagar les hores extres, etc. En definitiva, a l’empresari li surt més a compte contractar a un jove.
Però es clar, això l’article no ens ho diu...
Penseu que avui dia els mitjans d’informació en diran el que ells volen que sàpiguen per crear un malestar social. Si només hem de mirar al teu voltant per adonar-nos de com està d’histèrica la població.
¿Que hem de fer el joves doncs? Obrir-nos camí cap al món laboral tenint clar el que volem fer, es a dir, si estàs pensant en ser educador/a social, comença per treballar de monitor a un casal d’estiu, en un menjador, fes classes particulars, així un cop tinguis la carrera, tindràs experiència i formació. Som joves, els joves movem el mon!!