miércoles, 3 de marzo de 2010

ELS ALUMNES DE SEGON INTEGRACIÓ SOCIAL VIATGEN AL MARROC


Els alumnes de segon d'integració social viatgen al Marroc en un intercanvi cultural promogut per l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

La història va iniciar-se amb l'interès dels alumnes i d'alguns professors de promoure l'idea de viatgar a un altre realitat que els hi aportès un coneixement social de l'entorn, tal i com ja fan altres instituts de la ciutat des de fa anys.

Vam pensar que anar al Marroc era una bona idea, per una banda degut a la seva proximitat(kilomètrica,idiomàtica,etc)i per altra banda, perquè conèixer la seva realitat també ens permetia aprofundir en els continguts curriculars de la nostra formació( dones immigrants, menors immigrants no acompanyats, cultura àrab, islamisme, etc).

Ens vam reunir amb l'Ajuntament, i això va permetre unir dos projectes, per una banda, el nostre i per altra banda, el projecte de l'Ajuntament que treballa amb l'Institut Marroquí de Desenvolupament Local (IMADEL)i que durant aquest any té previst intervenir en Marraqueix concretament al barri d'Ennakhil, en l'intercanvi d'experiències municipals amb joves i dones.

Donat que amb l'Ajuntament només podien anar uns 12 o 15 alumnes,alguns alumnes van començar a contactar amb ONG'S i entitats de la zona i van establir relacions per a poder viatgar pel seu compte a zones del nord del Marroc i poder conèixer també la realitat d'aquesta part del país. La resta d'alumnes, que per diferents motius no poden anar al viatge, també faran un treball de camp analitzant la situació dels marroquins i marroquines que vieuen a Catalunya.Això garanteix a tots els alumnes, la seva participació d'una forma o d'un altre en el projecte marc: 12 alumnes participen amb l'Ajuntament en Marraqueix, 4 alumnes participen pel seu compte amb ONG'S a la zona de Tànger i 8 alumnes analitzen la situació dels marroquins/es a Catalunya.

Tots els alumnes, participin de la manera que sigui al projecte, gaudeixen d'una formació prèvia que contempla un programa de visites, xerrades i formació sobre els recursos que ofereix la ciutat per a joves i dones i que s'amplia amb la formació que des dels crèdits estem treballant per a que també tinguin una formació més oberta i un coneixement més ampli sobre allò que veuran i/o analitzaran.

Avui dia 3 de març, s'ha fet la recepció dels alumnes participants i dels tècnics de l'àrea de solidaritat i cooperació, hem comptat amb la participació de la Núria Parlón,l'alcaldessa, qui va iniciar el projecte amb nosaltres quan encara era la responsable de l'Àrea de Solidaritat de l'Ajuntament.

Us anirem informant del procés i evolució d'aquest projecte que tots dessitgem que sigui molt interessant, si voleu rebre més informació sobre el mateix no dubteu en posar-vos amb contacte amb nosaltres però a partir del blog us anirem informant dels nostres avenços.

No hay comentarios: