jueves, 25 de marzo de 2010

MARXEM CAP A MARROC

Aquesta setmana hem continuat amb la formació prèvia del nostre viatge ens han parlat sobre la Cooperació al Desenvolupament, sobre els recursos per a joves a la ciutat i hem continuat amb la formació amb la Fatima Ahmed que juntament amb la Lliga dels Pobles i l'Associació Ibn Batuta ens ha format en el coneixement sobre les dones marroquines.

Vam veure un documental sobre les dones a la medina de Rabat i realment ens van encantar, va ser molt dinàmic i entretingut. Les dones que sortien al documental parlaven sobre molts temes: els seus fills que marxen a Europa, que fan durant el dia, com algunes d'elles van a manifestar-se el dia 8 de març, com s'acomiaden d'una dona veína que marxa a Europa,que fan les dones als hammans(banys),la visió de les nenes...

Realment ens ha obert les ganes de conèixer aquest país i sobretot a la seva gent,esperem poder compartir les nostres experiències amb tots vosaltres. Els alumnes que anem al Sud del país, marxem avui.

El grup d'alumnes que marxen a la zona nord del país concretament a Tanger, marxen diumenge. Elles contactaran amb l'associació Al Haima,amb la seu del Casal d'Infants, visitaran una empresa catalana de "pelucas" on treballen moltes dones,i moltes coses més.

El grup d'alumnes que no marxen també tenen previst poder visitar algunes entitats que atenen dones marroquines a Catalunya i entrevistar a dones que estan aquí i que passen o han passat per situacions difícils.

Malgrat les dificultats de poder posar en marxa un projecte d'aquest tipus, estem ben segurs que els nostres alumnes faran un bon treball i ben segur que tindrem l'oportunitat de poder contar-vos moltes més experiències.

No hay comentarios: