sábado, 26 de febrero de 2011

DOCUMENTALS: CUIDADORES I DIFERENTS

Durante año y medio, cuidadores de familiares con enfermedades degenerativas se reúnen cada 15 días para compartir sus temores y miedos, exponer sus experiencias y sobre todo, aprender a relativizar las cómicas y a veces, embarazosas situaciones cotidianas.

La presentación de Cuidadores, un documental que retrata el día a día de los familiares de enfermos de Alzheimer,tendrá lugar el día 11 de marzo de 2011 en los Cince Alexandra de Barcelona. Oskar Tejedor, director de este filme, se ha basado en una experiencia personal al filmarlo y ha manifestado que su intención no fue realizar un melodrama, sino sensibilizar a la sociedad y a las instituciones con un objetivo esperanzador. Además Tejedor ha reconocido que ha sido un duro trabajo: 'Requería mirarse por dentro y a nadie le gusta mirarse al espejo y ver sus defectos'.

El segundo documental que os recomendamos es "Diferents" és un documental que el Grup Caliu ha fet amb la voluntat de recuperar la memòria històrica de les persones amb discapacitat intel·lectual i les persones amb problemes de salut mental. L'Alemanya nazi i l'Espanya franquista són els escenaris als què es remunta l'obra que amb aportacions i reflexions d'experts i testimonis pretén ajudar a entendre el present. 'Diferents' és un document de denúncia i sensibilitzar per trencar mites, prejudicis, estereotips i per canviar actituds que promulguin un canvi social.

El dia 2 de març a les 7 de la tarda hi haurà una sessió de presentació a la seu del Memorial Democràtic a la Via Laietana de Barcelona a entitats, professionals i estudiants de l'àmbit social. La segona projecció serà dijous per a usuaris i famílies de l'associació Grup Caliu i el públic en general. Per assistir-hi cal enviar un correu electrònic a l'adreça documentaldiferents@gmail.com indicant-hi el dia que s'hi vol anar.

No hay comentarios: